torstai 1. helmikuuta 2018

Jännän äärellä


Tässä ollaan elelty jo jonkin aikaa jännän äärellä. Valmistautuminen on ollut laajempaa, kuin koskaan ennen. On saatu rokotukset syksyllä: normirokotuksien lisäksi meningokokkirokotus esimerkiksi. Nyt sitten olen rassannut herkkää vatsaani lavantauti- ja kolerarokotuksin ja aloittanut malarialääkityksen. Lukiessani haitoista, totesin että tällä sitten vaan mennään.... Onneksi vain pahamaku suussa ja vilkas vatsa ovat toteutuneet.

Olemme matkaamassa Ugandaan, Suomen World Visionin kummimatkalle. Kohteenamme on kummityttömme tapaaminen. Hän on Mary, huhtikuussa jo 18 v täyttävä nuori neitokainen, joka tuli oman tyttäremme pikkusiskoksi 12 v. sitten. Hän on Nabyogan alueella.

Olen jännittänyt tätä matkaa aivan valtavasti. Se on tullut uniin, olen yrittänyt olla puhumatta siitä  josko se menisi nopeammin ohi niin. Nyt olen levollisin mielin, joskin epävarmuus mukaan otettavista tavaroista hiukan mietityttää. Tuntuu että mun slogan - ostetaan jos jotain unohtui - ei päde tällä matkalla. Ehkä sieltä ei saakaan 'kaikkea' sitä 'elintärkeää' mitä meillä on. Alan jo kallistua sloganiin 'maassa maan tavalla'. Sillä mennään.

Matkalle lähdemme yhdessä mieheni kanssa. Hän kyllä on rauhallinen - meistä pidetään huolta (3 WV työntekijää mukana Suomesta, lisäksi paikalliset toimijat) ja lisäksi ryhmässämme on lääkäreitä, sairaanhoitajia ja kävijäkonkareita. Naapurimme on tottunut Afrikan kävijä, jolta olemme saaneet paljon vihjeitä varusteista. Kunhan minä jaksaisin myös luottaa tähän. 

Lähtö Suomesta on sunnuntaiaamuna, kotoa lähdemme jo lauantaina lentoaseman hotelliin. Helpotus on suuri kun auto starttaa kotipihalta - silloin kaikki on mukana mikä on ja sillä tullaan toimeen. Vain passit, Visa,  keltakuumerokotustodistus, matkaliput ja rahat kun on tarkistettu, niin sillä mennään.

Täältä tullaan siis Uganda!  

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hyvää ja mielenkiintoista matkaa! Varmasti hieno kokemus tehdä tuollainen matka.
    T. Pirkko Smosta

    VastaaPoista