perjantai 8. kesäkuuta 2018

Edinburgh Yarn Fest maaliskuussa 2018



   Edinburgh Yarn Fest  pidettiin maaliskuussa Edinburgh Corn Exchangella. Tämä matka oli sovittu aikaa sitten ystäväpariskunnan kanssa - miehet eivät meitä päästäneet yksin matkalle 😄. Me saimme rauhassa tutustua festareihin ja miehet Edinburghiin.

Lensimme Norwegian aamulennolla Hki-Kööpenhamina-Edinburgh  keskiviikkona, olimme paikanpäällä iltapäivästä. Etsimme hotellimme  ja kävimme taloksi. Tulopäivänä käyskentelimme ympäriinä ja vain orientoiduimme tulevaan.







Bussi Corn Exchangeen meni hotellimme edestä, kunhan ensin pähkäilimme kummalta puolelta. Tulimme ajoissa paikalle ja jouduimme odottamaan noin vartin ennen kuin saimme rannekkeemme ja pääsimme sisään. Sitten olimmekin ihan karkkikaupassa.



Ystäväni oli pukeutunut kutomaansa Zweigiin - onneksi minä olin ottanut villatakin päälleni - Jonna Hoon Morning Fog omilla mausteilla (Laine Magazine). Pusero sai ihastelevia katseita. Villatakkini suunnittelija Jonna ei hoksannut, että minä kuljin hänen ohjeellaan tehdyssä villatakissa - enkä minäkään siinä juteltuamme sitä ymmärtänyt sanoa. Malli oli nimittäin hyvä, sen jälkeen siitä on valmistunut myös yksi villatakki, jonka tyttäreni pihisti kaapistani meidän matkamme aikana.

Hallissa oli tilaa, samoin neulomapisteissä, oli tosi hienoa istua melkein Nancy Marchantin pöydässä - no hän kävi hakemassa tavaransa siitä, ja minä kiitin häntä ihanista brioche-malleista. Pääsin myös kuvaan Stephen Westin kanssa - nuori ja pitkä salskea mies sai mamman pasmat sekaisin.

Toinen päivä ei ollut ihan yhtä mukava. Paikka oli tupaten täynnä, takkien luovutus tökki ja istumapaikkoja ei juurikaan riittänyt. Kannattaa siis satsata siihen torstaihin. Mutta minulla oli nyt oma Zweigini päällä, nyt minä sain huomiota ja puseroa kehuttiin. Tasapuolisesti siis jaoimme saamamme huomion.

Lauantain vietimme Skotlannin ylämailla Rabbies Toursin päivän matkalla. Koska olimme palelleet jo edellisenä iltana kaupungilla ollessa, varustauduimme melkein kaikella mitä mukanamme oli: paksuimmilla villapaidoilla, huiveilla, legginseillä, villasukilla, pipoilla, hanskoilla. Oikeasti me kyllä kuvittelimme siellä olevan hiukan lämpimämpää - vain minulla oli tikkivuorinen takki, muilla parkatakit ja kevyttopat. Sinä päivänä Brittein saarille iski kylmä aalto ja lumisateet. Pahin puuro taisi tulla etelään, mutta kova tuuli ja nollan tienoilla ollut lämpötila tekivät tehtävänsä. Lisäksi hiukan arvelutti kuskin kaasujalka - olikohan autossa nastoja? Tuskin ja lumi tuiskusi tielle kinoksiksi. Mutta matka oli hieno ja illalla sitten oli aikaa lämmitellä.

Hotelli oli hyvä, ei siinä mitään. Ainoa lämmitys oli lämpöilmapumppu ulko-oven yläpuolella. Kun sen laittoi noin 30:een asteeseen, oli hetken huoneilma 20:n sentin yläpuolelta lämmin - lattia oli jäätävän kylmä, samoin vessa. Kuuma suihku ja peiton alle täysissä tamineissa lämmitti.

Sunnuntaina vielä Edinburghin linnakäynti hyytävässä tuulessa ja n. nollan kelissä. Tuiskutteli luntakin jossain kohtaa. Nyt aloimme jo olla karaistuneita ja pitäydyimme tämän tästä sisätiloissa lämmittelemässä.







Maanantai-aamuna sitten lähtö Norwegianilla Suomeen Oslon kautta.
Hyvä reissu.
Lankajutut voit lukea Neulefriikin blogista.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti