maanantai 12. helmikuuta 2018

STAND UP AND LIVE!

Sami Hedberg on kerännyt Busian nuorille oman nuorisotalon. Tosi hieno talo, siellä oli jopa vesiklosetti, vaikkakin reikä lattiassa tyylinen. Mutta upea ja uusi.
Käyttäjien mukaan tarpeellinen ja toimiva. Seurasimme dialogia poliisin, hallinnon, kirkon, opettajien yms. edustajien kesken. Prosessi on edennyt niin, että ensin arvioitu ongelmia, sitten valittu kehittämiskohteet ja nyt oli seuranta, mihin ollaan päästy. Kokous sujui hyvin, pehmustetuilla tuoleilla saattoi istua mukavasti.

Busiassa ongelmana on lastenhyväksikäyttö, väkivalta ja katulapset. Kuulimme hyvän tarinan miten katulapsia on pelastettu.

Tämä herra on entinen katulapsi. Nyt hän on nuortentalolla toimivan bändin jäsen. WV hankki soittimia ja bändi alkoi harjoitella. Edistystä on kuulemma tapahtunut ja bändillä on keikkojakin.

Näissä seuraavissa kahdessa kuvassa on WV: n sponsoroimat sadevesikeräimet ja rakennus. Nämä ovat IV tason terveyskeskuksessa. WV on kouluttanut myös yhteisöihin ravintoneuvojia
 Kuvan rouva järjestää rouville ruuanlaittokursseja, miten perheen ruuasta saisi tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineita.


Ja siellä mussä tapahtuu, siellä on lapsia.Tässä vielä WV Busian konttori.


Nämä ovat katulapsia. He imppaavat liimaa ja kohtaavat elämässään julmuutta. Heistä suurin osa kuolee nuorena. Samin talolla tapaamamme nuorimies sanoi että kaikki hänen kanssaan pyörineet katulapset ovat jo kuolleet.  Hän oli kiitollinen, että oli hengissä ja kiitti bändiprojektia.

Busia#päivä oli perjantai. Sen jälkeen siirryimme Murchindon luonnonpuistoon. Poissa oli köyhyys ja puute. 

Sunnuntaina olimme Safarilla ja Niilinristeilyllä.

Maanantaina vaihdoimme - jos mahdollista vielä hienompaan hotelliin, Niilin rannalle. Eikä ohjelmaa.... Eka vapaa!

Huomenna pitkä ajomatka Entebbeen ja pitkä lento kotiin lähtee illalla myöhään. 

Lämpötila on pysytellyt päivisin 40 asteessa ja yölläkin on ollut Suomen hellelukemia. Ei ihan helpoin rasti.

Joten: tässä tämä tarina. Huojuvista neteistä johtuen tätä tarinaa tulee kun on aikaa ja netti toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti